PSXB

Reperasjon av Playstation og Xbox

Vi feilsøker og reparerer de aller fleste feil på PS5, PS4, Xbox Series S og X, Xbox One S og X

Priser er eksl. porto.

Hos oss får alle maskiner som kommer inn en gratis rengjøring, ny termisk pasta og nye RAM-pads, i samme sleng.
Normalt blir maskinen returnert dagen etter at vi mottar den, men noe ventetid kan forekomme hvis det er mye trøkk, spesielle deler må bestilles eller det er vanskelig å finne feilen.

Playstation 5 reparasjon

  • Skifte skadet HDMI PS5 –  1300,- Høy Prioritet, Rask service – Best Kvalitet 🙂
   Vi har utført dette over 100 ganger på alle modeller inkludert PS5 Slim.
   Viser det seg å være avrevne festepunkt tar vi rundt 100 pr. feste. Vi gir livstidsgaranti på jobben vår. 

  • PS5 – Blue Light of Deat (BLOD) – Bruk garanti hvis du kan! Ellers er det 1500-1700,- for fiks. Vi finner som oftest ut av det, men må koble til utstyr for å avlese Feil-logg

  • Overoppheting. Full rengjøring av Playstation 5. Alt tas fra hverandre for å komme til, fjerne oksidasjon på flytende metall. 1100,-

  • Skifte skadet vifte-kontakt eller BluRay kontaktPS5 –  1400,- Høy Prioritet, Rask service 🙂
   Legg ved kontakt som er avrevet

  • Oppgradering av harddisk – Vi rådfører deg gratis.

Playstation 4 reparasjon

  • Skifte skadet HDMI port PS4 original/FAT. – 850,-
  • Skifte skadet HDMI Slim/Pro – 950,-
  •  Full rengjøring innvendig, og skifte av termisk pasta (for optimal kjøling). PS4 Original/Fat. 700,-
  •  Full rengjøring innvendig, og skifte av termisk pasta (for optimal kjøling). PS4 Slim/Pro. 800,-
  • White Light of Death (PS4 Original). 1200,-  Dyrt fordi chippene er svært kostbar. Inkluderer evt. bytte av skadet port.
  • White Light of Death (PS4 Slim/Pro). 1200,– Inkluderer evt. bytte av skadet port’
  • Reball Wifi-Bluetooth – 1300,-
  • Bytte BlueRay spiller – Kontakt oss for modell og pris.
  • Vi fikser også ulike feilmeldinger, som SU-42118-6 (hardware relatert), hvor PS4 ikke lenger oppdaterer seg. 950,-.
  • Oppgradering av lagring + backup og gjenoppretting av gammelt system, koster 700,- + prisen for harddisk. 1 TB er ca 700,-
  • Ny vifte – 900,-
  • Reparer drift og ladeport på kontrollere 700,- for én, og +500,- for hver ekstra.
  • Fikse avrevet 5V kontakt  PS4 PRO fra hovedkort – 1200,-

Xbox One S X /Series X S  reparasjon

 • Bytte retimer/boost på Xbox One S/X – 1200,-
 • Bytte HDMI One S/X – 1050,-
 • Bytte HDMI Series S/X – 1200,- 
 • Bytte HDMI Series X – 1400,- 
 • Andre reparasjoner – hør med oss for pris.

Bråker din spillkonsoll?

Har du en bråkete PS4 skyldes det ofte svært mye støv, og/eller utgått termisk pasta. Å få den grundig rengjort og fornye kjølesystemet gir maskinen et helt nytt liv. Å la være å gjøre dette vil føre til at maskinen blir overopphetet, komponenter får et kortere liv. og at viften til slutt ryker. Etter en rens vil du oppleve en stabil og stillegående maskin som du kan stole på i selv de mest krevende spill. Les mer her.

Under følger diverse bilder og kommentarer fra ulike jobber vi møter for Playstation

I Norge er Playstation og Nintendo de desidert største merkene for spillkonsoller. Derfor har vi mye mer Playstation enn Xbox inne. 
Vi får inn litt av hvert, og i de fleste tilfeller kan vi fikse de.

Fikser vi BLOD / YLOD?

Playstation er plaget av at noen fåtall maskiner plutselig får Blue Light of Death, også kalt BLOD. Dette har en rekke ulike, og stort sett alvorlige, årsaker. I en del av tilfellene er det på grunn av dårlig kontakt mellom loddepunkt under APU, RAM eller Southbridge. Å utføre en såkalt reball er en svært møysommelig og tidkrevende prosess som bare i få tilfeller fører til et stabilt og robust system i etterkant. Vi har derfor valgt å si at har du BLOD, må du anse maskinen som tapt. I all hovedsak dreier det som om økonomi da denne prosessen lett tar en hel arbeidsdag å utføre, uten noen garanti for at det løser problemet. Til og med hvis det er en southbridge-feil er prisene for en pent brukt PS4 så lav at en slik reparasjon vil koste nesten det dobbelte. 

Det samme gjelder YLOD for Playstation 3. Har du launch-modellen (og kanskje den som er bakoverkompatibel), ligger årsaken til Yellow Light of Death inni selve kjernen til prosessoren, og eneste kjente mulighet for permanent fiks er såkalt Frankensteining av maskinen – med andre ord en svært vanskelig oppgave hvor det må skaffes donor og man løper en stor risiko for å mislykkes da det er lang liste av kritiske operasjoner som lett kan gå irreversibelt galt.
Sjekk ut denne dokumentaren som virkelig går dypt inn i denne materien.
https://www.youtube.com/watch?v=I0UMG3iVYZI&t=65s

Playstation 5 – Reparere skadet HDMI

Vi har nå fikset mer en 200 PS5-konsoller. På bakgrunn av dette er vi nok de fremste i Norge på hardwaren, og de med størst erfaring på reparasjon av disse. De er relativt lett å jobbe med, men et forferdelig antall skruer, ømfintlige kontakter samt flytende metall mellom prosessor og kjøleribber, gjør at man bør ha litt erfaring for å åpne disse. Har du ingen erfaring med lodding vil det være umulig for deg å reparere HDMI-porten selv. La oss fikse HDMI porten på din PS5. .

Avrevne Pads
ADS

I en del tilfeller oppdager vi at «pads» har blitt revet av hovedkortet på der HDMI-porten har fått hard medfart. Ofte bare èn, og i noen få tilfeller neste alle. Heldigvis har ikke alle de 20 punktene funksjon, da noen av de går til jord, men 16 stykker må det være. Du må belage deg på at dette vil koste mer, og vi gir deg selvsagt et tilbud før vi begynner hvor vi også dokumenterer skadestedet. 

Stick-drift på kontrollere ti Playstation og Xbox - Hall Effekt

Kalibrering av Joystikker

Vi bruker kvalitets-komponenter fra ALPS til å fikse drift på kontrollere. Vi tar ikke lenger imot vanlige PS4/PS5/Xbox kontrollere for stickdrift, rett og slett fordi det er ulønnsomt, med mindre du har flere. Vi kan strekke oss til 400,- pr. stk. ved to eller flere standard kontrollere. Ellers tar vi kun imot pro-kontrollere, og prisen for å fikse disse begynner på 850,- pr. kontroller. Vi vil også snart kunne tilby oppgradering til Hall-effekt joystikker (som i teorien aldri vil drifte), men dette blir noe dyrere, da det er mye som må gjøres i forhold til å få de riktig kalibrert og gi de full og balansert rekkevidde. Til dette brukes egne mod-chipper på egne kort. Om du sliter mye på stikkene og krever det beste, er det verdt det. Dette er særdeles vanskelige jobber og vi prøver å få dette til å bli lønnsomt for begge parter.

Vi fikser drift

Treg og ustabil maskin?

20210914_111002

Harddisker får virkelig kjørt seg inni en konsoll. Spesielt når luften ikke lenger kommer ut der den skal. Vi avleser SMART-diagnoser og ser at de har vert oppi 70-80 grader. Da oppstår det feil ofte feil. Spill krasjer og menyer føles veldig treg å navigere i. Vi har disker for PS4 på lager, og bestiller gjerne for deg hvis du vil oppgradere til SSD. 

Uhell ved demontering...
Ødelagt Vifte Kontakt

Vi får inn en del  Playstation 5 med ødelagte kontakter som må loddes på igjen. Som med andre kontakter på disse maskinene kan plugger sitte veldig godt fast når man prøver å ta de av.  Vi reparer alle slike skader uansett hvilket utstyr eller maskin det gjelder. Har du bilde av skadestedet kan det være til god hjelp. Send ved det som både plugg og annet så fikser vi det. 

DIY-5V-Power

Og ja, det kommer noen Xboxer her og der...

XBox-FE-HDMI
XBox Ferdig Port

Det er ikke bare PS4 og PS5 som sliter med portene. Både XBox One og Series, ser ut til å slite med en svakhet på hjørnet av plasten hvor pins sitter. De har også problemer med at såkalt re-timer / HDMI boost chip ryker, noe som gjør at det ikke kommer bilde på skjerm. Vi har både chipper og HDMI-porter inne.