Reparere Switch

Reparasjon av Nintendo Switch

Vi feilsøker og reparerer de aller fleste problemer med Nintendo Switch

Priser er eksl. porto. 
Betaling skjer normalt via Vipps.

 • Bytte av USB C ladeport – 950,- Drop-in hvis du er lokal.
 • USB-C ladeport + 1-2 chipper – 1300,-
 • Bytte defekt touch-screen (front-glass) – 950,-
 • Bytte LCD-display – 1200,-
 • Bytte både front-glass og LCD – 1400,-
 • Bytte analoge joysticks (drifting) i Joy-Con (begge sider) – 450,-  (1 side 300)
 • Bytte batteri – 950,- Originalt – Helt nytt
 • Bytte av ødelagte komponenter (ladekrets, videokrets) – pris etter diagnose. Rundt 950-1300,-
 • Vi kan hjelpe ved vannskade – 1500,-
 • Bytte spillkortleser – 1200,-
 • Bytte joystikker på Switch Lite (drift) – 700,-
 • Defekt SD-kort-leser (mikrobrudd i kontakt på hovedkort) – 950,-
 • Bytte touch-sensor/audiojack/spillkortlesermodul – 1300,-
 • Blue Screen of Death (Reball av CPU) – 1500,-
 • Bytte WiFi-IC – 1200,-
 • Bytte vifte – 800,-
 • Har du flere feil, noe som er vanlig ved ødelagt USB-C port, kan det bli aktuelt med bytte av HDMI eller lade-brikke. Da vil prisen på ladeport og bytte av chip komme på rundt 1300,-
 • For Nintendo Switch OLED – kan du legge på 200,- kroner i prisen. Inntil vi blir bedre kjent med systemet.
 • Installere hardware mod – 1400,- (OBS: LES DETTE FØR DU TAR KONTAKT)
 • Bytte skjerm Nintendo Switch OLED – Vi har foreløpig ikke fått tak i en seriøs leverandør av OLED-skjermer.

Skifte ladeport på Nintendo Switch....

….er den vanligste reparasjonen vi utfører på Nintendo Switch. Vi har alltid porter på lager, både til Switch Lite, Switch og Switch OLED.

Men hadde det bare vert så enkelt som å bytte den. 
Jo, det finnes en sikring, men av alle de hundre vi har fikset har vi aldri opplevd at sikringen har gått. Når porten blir ødelagt skjer det vanligvis ved at en eller flere av de 24 pinnene inni bøyer og krysser over hverandre. Disse er direkte koblet til HDMI chippen, strømstyrings chippen (den store du ser på bildet), samt ladechippen. Datalinjene for USB går direkte til CPU uten noen nevneverdig beskyttelse. I tillegg forhandler maskinen frem 15V spenning og 1A for hurtiglading av batteriet. Dermed involverer de aller fleste portbytter også bytte av enten HDMI-chip, lade-chip og strømstyrings-chippen. I noen tilfeller er kundene heldig og det er kun porten, men som oftest blir sluttprisen 1300,- fordi det også må skiftes andre komponenter. 

SD-kortleser som ikke fungerer

I samtlige tilfeller hvor du ikke lenger får Nintendo Switch til å lese SD-kort, finner vi årsaken i ekstremt små sprekker i loddepunktene som forbinder kontakten til hovedkortet. Blyfritt lodde-tinn er sprøere enn blyholdig tinn. Vår reparasjon går enkelt ut på at vi bytter hele porten og lodder den på med blyholdig tinn. Da vil aldri dette oppstå igjen. Området er vanskelig å jobbe i, på grunn av en del andre plastkontakter i nærheten, samt eMMC lagring. Her er det viktig å ha fullstendig kontroll på varmluften. Pris for dette er – 950,-

Mikrobrudd på kontakt til SD-kort leser.
Nintendo Switch BSOD

Vi har utstyr og kunnskapen rundt avansert feilsøking og reparasjon. I de fleste tilfeller kan BSOD fikses, men hvert tilfelle er unikt.

20210916_144121

Her er undersiden av prosessoren som Nintendo bruker. Flere hundre baller på 0.35 millimeter må sitte perfekt mellom hovedkort og prosessor.
I hovedsak løser dette Blue Screen of Death..

20210914_133627

Det er en rekke chipper som ryker på Nintendo Switch. Kryssede pins i ladeport er en av hovedgrunnene til at det skjer. Men uoriginalt utstyr har også skylden. Vi finner raskt ut hva som må byttes og gir fast pris.

ADS

Det er ikke alltid unger forstår at det finnes minst 4 forskjellige ladeporter. Når de insisterer på at Nintendo skal lade med micro-USB, så kan det gå slik. 
Importør kaller dette brukerfeil og man får tilbud om å kjøpe ny Nintendo Switch til 2800,- 

Vannskade

En stor majoritet av Nintendo Switch eiere er unger. De legger maskinen alle mulige steder, den faller og plasten sprekker. Når den så tas med ut og det kommer en liten regnbyge tørker de bare vannet av og håper at den fortsatt vil fungere. Vi har erfaring med vannskadet elektronikk og har fått mang en Nintendo Switch renset for korrosjon, etablert ny baner og erstattet ødelagte chipper og komponenter.

ADS
Vannskadet Nintendo Switch
Nintendo Switches

Vi har passert over 200 Switcher på verkstedet, og det er neppe andre i Norge som har den erfaring vi sitter med. Vi er nå dypt inni disse kretsene, og kan raskt påvise feil og rådføre deg i pris.
Svært sjelden betyr reparasjon tap av spillprogresjon.

ADS

Når pins krysser i ladeporten er det veldig lite som skal til for at andre skader oppstår. Veldig ofte må vi forklare kunden at portbytte dessverre ikke er nok for å få maskinen til å fungere. Dermed blir sluttpris gjerne på 1300,- 

Her er resultatet fra et verksted som hadde tatt en maskin inn til reparasjon. Den ble så sendt til oss, og vi fant svært mange feil, og mye var ødelagt etter disse.

Nintendo USB-C lading

USB-C Ladeport til Nintendo 3DS-XL. Også dette er svært artige maskiner for spillinteresserte.