Modding og hardware hacking

HWFly Switch OLED

Mange henvender seg til oss for å høre om vi modder ulike maskiner. Ja, det gjør vi, men med en del forbehold. 
Dette gjelder spesielt for nyere kit relatert til Nintendo Switch OLED og de gamle maskinene. 
Disse kit’ene er svært vanskelig å installere fysisk, da det er punkter som skal loddes direkte til CPU, direkte til eMMC/NAND på undersiden av chippen, og steder hvor hovedkort må skrapes for å skape kontakt. Risikoen for at noe går galt for en utrent person vil være svært stor. Hvis du vil forsøke selv, så er du i alle fall kommet til riktig sted for videre reparasjon av maskinen. 
Vi har laget en liste over svar på det de fleste spør om.

Les dette nøye for å forstå hva vi kan og ikke kan:

 • Vi utfører utelukkende selve loddingen av kittetPUNKTUM!
 • Du må selv velge og anskaffe et passende kitt til enhver maskin du vil vi skal modifisere.
 • Vi har INGEN mod-kitt til noen maskiner i verden liggende – PUNKTUM! 
 • Lurer du på hva som finnes til nettopp din maskin? Trykk på denne lenken så finner du ut av det: https://www.google.com
 • Ulike maskiner har ulike priser. Send en link med installasjonsprosess for ditt kitt, og få pris etter kompleksitet. De aller fleste begynner på 1200,-
 • Vi kjøper ikke inn kittet for deg. Du må selv skaffe dette. Prisen du får hos oss er eksl. kitt og porto.
 • Du sender kitt og maskin til oss når du har alt du trenger.
 • Vi forhaster oss ikke – slike installasjoner er vanskelig og krever fult fokus. Forvent 4-5 dager før den er klar etter at vi mottar den.
 • På bildet over ser du skjermen som viser at et kitt er perfekt installert – her er jobben vår utført. Herfra er det du selv som tar over og du betaler for installasjon og returporto. Dette gjelder i alle tilfeller. 
 • Vi installerer ingen verdens ting på SD-kort for deg, og vi hjelper deg på ingen måte med oppsett av slikt. Du må selv sette deg inn i både bruk, fordeler, ulemper, svakheter og fallgruver forbundet med ditt kitt.
 • Om du har et kitt som ikke virker etter korrekt installasjon – altså at du har kjøpt et defekt kitt, vil vi fortsatt kreve å få betalt 900 kroner for forsøket, eller du må kjøpe et nytt og sende til oss for et nytt forsøk. Vi vil i et slikt tilfelle dokumentere nøye hva som er gjort og at maskinen fungerer uten kittet. 
 • Du må til dels dele risikoen – i et worst-case scenario kan hovedkortet bli ødelagt  – vi vil erstatte maskinen din med en tilsvarende, men alle data vil være tapt. Har du en «rare» versjon av noe, putter vi inn et nytt hovedkort i skallet. Dette har så langt aldri skjedd.  
 • Har du ikke mulighet til å risikere tap av alle data – la være å utføre dette. 
 • Nei, vi verken kan eller vil reversere hardware-ban fra Nintendo eller Sony Playstation 5 for den del. 
 • For modding av XBox, Sega, Playstation 1 og 2 osv., send ved strømtilkobling, kontroller og TV-tilkobling. Hvis det er andre ting som er relevant for å teste om kittet fungerer må du også legge ved dette. 
Chipfix Microlodding
Meny som gir nye muligheter
PS2 Mod
Bilde 4

Over ser vi litt avansert hardware mod av Playstation 1 og 2. Dette gir ny funksjonalitet til maskinen og tilgang til funksjoner som SONY mente man ikke skulle ha tilgang til å bruke. Dette gjør bl.a at man kan bruke maskinen på nyere TV’er og at man kan bruke nyere lagringsmedier som SD-kort til å ha spill på, siden lasere og CD-mekanismer sakte men sikkert feiler over tid.

Nintendo Switch moddet og installert Amiga OS. Etter en slik mod ligger det drøssevis av programmer, spill og emulatorer tilgjengelig. Siden Nintendo Switch er en skikkelig kraftplugg av en spillkonsoll, kjører de fleste emulatorer svært bra.

Endelig kan man spille Pinball Fantasies en maskin som virkelig egner seg for dette. Front-knappene kan brukes til å styre flipperne, og analog stick kan brukes til å fyre av ballen. Men så er det alltid noen spill som ikke helt fungerer og det er litt av grunnen til at en del fortsatt ønsker å kjøre ekte hardware.